Annak érdekében, hogy megkönnyítsük látogatóinknak a webáruház használatát, oldalunk cookie-kat használ. Weboldalunk böngészésével Ön beleegyezik, hogy számítógépén / mobil eszközén cookie-kat tároljunk. A cookie-khoz tartozó beállításokat a böngészőben lehet módosítani.

Termékek

Híreink

arr3A legfontosabb higiéniai alapszabályok járvány idejénJárványidőszakban alapvető közös érdek, hogy különösen odafigyeljünk a higiéniára, ami nem csak... arr3Fertőtlenítőkkel bővült egészségügyi kínálatunkA WHO ajánlás alapján készült VÍRUS-, BAKTÉRIUM- és GOMBAÖLŐ, TUBEKOLOCID fertőtlenítő hatású... arr3Lassan itt a kullancsszezon!Te is alig várod már, hogy végre megérkezzen a tavasz, és kiszabadulj a természetbe? Ugye... arr3Magzatvíz-szivárgás tesztünk már a Rossmannban is elérhető.Várd a legnagyobb nyugalomban születendő gyermeked. A svájci Prima Home Test magzatvíz szivárgást... arr3Vírus vagy baktérium? Kell az antibiotikum?Megfáztál, köhögsz, fáj a torkod? Tüneteid alapján nem egyértelmű, hogy vírus vagy baktérium okozza...

Kapcsolat

Brands and More Hungary Kft.
Szabadság út 379.
2040 Budaörs
Telefonszám: +36-23-333196
info(a)brands-more.hu

Akciós csomagok

Termék ára 10 900 Ft
Készleten
Termék ára 1 999 Ft
Készleten
Termék ára 3 999 Ft
Készleten
Termék ára 1 999 Ft
Készleten
Termék ára 8 370 Ft
Készleten

Népszerű termékeink

Termék ára 5 599 Ft
Készleten
Termék ára 1 999 Ft
Készleten
Termék ára 8 370 Ft
Készleten
Termék ára 8 699 Ft
Készleten
Termék ára 999 Ft
Készleten

» D-Vitamin
D-vitamin

Hogyan juthat a szervezetünk D-vitaminhoz?

A D-vitamin napozás közben az UV-B sugárzás hatására termelődik a bőrben, tavasztól őszig elég D-vitamin képződik, ha napi kb. 20 percet süti a nap az arcot és a fedetlen végtagokat. A D-vitamin az étrendben minimális mennyiségben van jelen, hiába eszünk változatosan, például zöldségben, gyümölcsben nem található meg, mivel zsírban képződő vitamin.

A halak (makréla, lazac, hering, szardínia, pisztráng), halmájolaj, csirkemáj sok D-vitamint tartalmaznak, de a gomba, tojás és a tejtermékek is bővelkednek a vitaminban. Felszívódásához elengedhetetlenek a zsírok, hisz ebben tudnak feloldódni.

 

Miért van szükség D-vitaminra?

 

A D-vitamin szinte az összes szervünk számára nélkülözhetetlen. Központi szerepet játszik a csontjaink fejlődésében, hatással van a fogak állapotára is, alapvető fontosságú az immunrendszer védekezéséhez és segít az akut légzőszervi gyulladások elleni küzdelemben. Ezért célszerű idejében, már kisgyermekkorban elkezdeni figyelni a megfelelő D-vitamin bevitelre. Minden korosztály számára kifejezetten ajánlott a pótlása.

 

Mit okoz a D-vitamin hiánya?

 

Gyermekek esetében a D-vitamin hiánya angolkórhoz vezethet, felnőtteknél csontlágyulást, csontszerkezeti problémákat okozhat és izomgyengeséghez, illetve törékeny csontokhoz vezethet. Különösen veszélyeztetett csoportok:  időskorúak, elhízottak, kizárólag szoptatós gyermekek és azok, akik nem jutnak elegendő napfényhez. D-vitamin hiányában nagyobb eséllyel alakulhatnak ki szívbetegség, cukorbetegség vagy akár rák.

A D-vitamin túladagolása

Mivel zsírban oldódó vitamin, a felesleges elraktározódik, ezáltal lassan ürül ki a szervezetből. Túladagolásának veszélye csak nagyon nagy mennyiségű, mesterséges bevitelnél áll fenn. Túladagolásra utaló jel a fejfájás, székrekedés, hasmenés, a csontok gyengülése, viszketés, idegesség, a vesék károsodása. A túladagolás megszüntetésével a tünetek is enyhülnek, elmúlnak.

M2M1ZDdlOD